danestanihayemofid

عواملی که در تعیین مدت زمان ارتودنسی تاثیر گذار است

چهارشنبه, ۸ ارديبهشت ۱۴۰۰، ۰۳:۲۰ ب.ظ

عواملی که در تعیین مدت زمان ارتودنسی تاثیر مستقیم می گذارد:

  •  سن
  •  شدت اختلالات فکی ودندانی ( مال اکلوژن )
  •  بهداشت مناسب دهان و دندان
  •  پیگیری برنامه درمانی از سوی بیمار
  •  سلامت دندان ها
  •  انتظارات شخصی
  •  نوع درمان ارتودنسی ( ارتودنسی ثابت یا متحرک )

مدت زمان و طول درمان ارتودنسی:

اغلب بیماران همیشه این نگرانی را دارند که چه مدت باید ارتودنسی را در دهان خود جهت درمان نهایی داشته باشند. به طور میانگین، ارتودنسی حدود 24 ماه برای تکمیل درمان زمان لازم دارد. بعضی از بیماران به زمانی کمتر از 12 ماه نیاز دارند، اما  بیمارانی هم وجود دارند که طول درمان آنها به 3 سال هم می‌رسد تا دندان‌های آنها در جایگاه صحیح خود قرار بگیرند.
ارتودنسی برای همه‌ی مشکلات دندانی مناسب نیست و موقعیت فک و دندان هر بیمار منحصر به فرد است. بنابریان نمی‌توان زمان دقیقی برای طول درمان مشخص کرد.

چه زمانی برای ارتودنسی باید بعضی دندان ها کشیده شود؟

جواب این سوال بسیار به شرایط بستگی داره.

اما مهمتر از همه باید اینو بدونید که این "آخرین" انتخاب برای مرتب کردن دندانها و جبران کمبود فضاست.

بعضی اوقات انقدر فک کوچیکه که نمیشه دندان ها رو با همون اندازه کنار هم مرتب کرد یا اینکه برای عقب بردن فک بالا یا پایین جایی وجود نداره.

تو اینجور مواقع ممکنه نیاز به کشیدن دندان های دایٔمی داشته باشیم حتی اگر سالم باشند که تشخیص این موضوع کاملا با دندانپزشکتونه.

البته هر طرح درمانی متفاوته و هر فردی فکش متفاوته و همیشه این اتفاق نمیافته ولی در بعضی مواقع که هیچ راه دیگه ای برامون نمونده مجبور به کشیدن میشیم.

آیا ارتودنسی محدودیت سنی دارد؟

بزرگسالان هم می توانند از مزایای درمان ارتودنسی بهره مند شوند و کیفیت زندگی بهتری را تجربه کنند. درمان ارتودنسی محدودیت سن ندارد و در هر سنی در صورت سلامت دندانها و بافتهای نگهدارنده امکان پذیر است.
درمان بهم ریختگی و مرتب کردن دندانها در سن بالاتر امکان پذیر است و فقط به علت تغییرات استخوانی مدت درمان از کودکان کمی طولانی تراست.

رژیم غذایی ارتودنسی دندان

رژیم غذایی مناسب و همکاری بیمار در موفقیت درمان ارتودنسی نقشی انکار ناپذیر ایفا می کند، بنابراین در ادامه نکاتی را عنوان میکنیم که رعایت آنها از آسیب دندان ها و براکت ارتودنسی جلوگیری میکند:

لازم است که در هنگام خوردن مواد غذایی سفت و سخت، مراقب براکت ارتودنسی و دندان های خود باشید و از گاز زدن اینگونه مواد غذایی خودداری نمایید تا براکت شما نشکند!

از جمله این مواد غذایی میتوان به ته دیگ، انواع آجیل و تنقلات، گوشت های دارای استخوان، پیتزا، میوه هایی نظیر سیب، انواع میوه های هسته دار و هویج و خیار و پاپ کورن و مواردی از این دست اشاره نمود.

در صورتیکه نمی توانید قید مصرف این خوراکی ها را بزنید لازم است حتما آنها را به تکه های بسیار کوچک تقسیم (خرد) کنید تا روند درمان شما دچار مشکل نشود.

درمان ارتودنسی دقیقا چه مشکلاتی را برطرف می‌کند؟

    ازدحام یا شلوغی دندان‌ها
    فاصله بین دندان‌ها
    اوربایت یا جلوزدگی فک بالا
    آندربایت یا جلوزدگی فک پایین
    اورجت
    اپن بایت
    کراس بایت
    دندان نهفته
پوسیدگی دندان در زمان ارتودنسی

 

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۰/۰۲/۰۸
sepideh mohammadi

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی